Image Image Image Image Image
Tikkurilan kävelykeskusta ja KirjastonpuistoTikkurilan kävelykeskusta ja KirjastonpuistoTikkurilan kävelykeskusta ja KirjastonpuistoTikkurilan kävelykeskusta ja KirjastonpuistoTikkurilan kävelykeskusta ja Kirjastonpuisto

Tikkurilan kävelykeskusta ja Kirjastonpuisto

Sijainti: Vantaa
Tilaaja: Vantaan kaupunki
Pinta-ala: puisto 8500 m2, kadut ja aukiot 11 800 m2
Maisema-arkkitehtuurikilpailu 2007
Suunnitteluvuosi: 2011-2012,
Valmistumisvuosi: 2014-2016

Maisema-arkkitehtikilpailun voittoon perustuva toriaukion, kävelykatujen ja puiston (Kirjastonpuisto) suunnittelu. Projektiryhmässä on mukana valaistussuunnittelija, taiteilijaryhmä sekä kunnallistekniikan suunnittelijakonsultti. Torin betonipenkin toteutusta ohjasi taiteilija Pertti Kukkonen.
Tikkurilanpuisto, jakautuu toiminnalliseen itäosaan (leikkipaikka ja parcour/skeitti) sekä avoimeen, aurinkoon päin kallistettuun nurmipintaan. Huleveden käsittely on yksi monista puiston maisema-arkkitehtonisista teemoista.

Location: Vantaa, Finland
Client: City of Vantaa
Size: Park 8500 m2, streets and squares 11 800 m2
Design period: 2011-2012, landscape architect competition in 2007
Compeleted: will be completed in 2016

The administrative centre Tikkurila of the city of Vantaa will be transformed from a car-dominated area to an urban pedestrian space with a market square, pedestrian streets and a central activity park situated between the town hall and the library. The treatment of storm water is one of the park’s many themes.